مقدمه:
عملیاتی که مقاومت اسلامی فلسطین در ۷ اکتبر ۲۰۲۳ میلادی، با عنوان عملیات «طوفان الاقصی» اجرا کرد، تحولاتی شگرف را در عرصه فلسطین، منطقه و بینالملل به وجود آورد. این تحولات موجب شدند نظم منطقه متحول شود، قواعد بازی تغییر کنند و به تبع آن، بازیگران منطقهای و جهانی دچار تغییر شوند. این عملیات که طراحی آن توسط یکی از اعضای محور مقاومت، یعنی جنبش مقاومت اسلامی فلسطین، حماس صورت گرفته بود، بهترین زمینه و فرصت را برای مقاومت بهمنظور عملیاتی کردن راهبرد بنیادین خود، به نام «وحدت ساحات» یا «اتحاد میدانها» بهوجود آورد. راهبردی که اجرا شدن آن بازدارندگی عمیقی را برای محور مقاومت پدید خواهد آورد.
اتحاد میدانها(۱)
اصطلاح «اتحاد میدانها»، نخستین بار در عملیات «شمشیر قدس»(۲) در سال ۲۰۲۱ میلادی توسط جنبش حماس مطرح شد.(۳) مقصود از این عبارت در آن عملیات این بود که تمام بخشهای فلسطین همچون اعضای یک پیکر، به دیگر اعضا حساس هستند و در صورت وارد شدن هرگونه ضربهای به آنها، از سوی دیگر اعضا مورد حمایت قرار خواهند گرفت.(۴)
یک سال بعد از نبرد «شمشیر قدس»، گردانهای قدس، شاخه نظامی جنبش جهاد اسلامی فلسطین، نبردی را که رژیم صهیونیستی علیه این جنبش در ۵ اوت ۲۰۲۲ میلادی انجام داد، نبرد «اتحاد میدانها» نام گذاشت.
«اتحاد میدانها»، براساس یک ضعف بنیادین در رژیم صهیونیستی، یعنی عدم ورود به چند جبهه در آنِ واحد و از بین بردن یکی از نقاط ضعف مقاومت اسلامی- که همواره رژیم صهیونیستی روی آن سرمایهگذاری کرده است- یعنی تفکیک، جدایی و تفرقه بین اعضای مقاومت، شکل گرفت.
رژیم صهیونیستی، همواره از ورود به چند جبهه در یک زمان احراز کرده است. این مسئله بهعنوان بخشی از «راهبرد نظامی ارتش صهیونیستی» در سال ۲۰۱۵ رسماً منتشر شد. رژیم صهیونیستی در این سند اعلام کرد که ارتش نباید در یک زمان در چند جبهه وارد جنگ همهجانبه شود. «اتحاد میدان» با در نظر گرفتن این ضعف بنیادین رژیم صهیونیستی طراحی شد.
از سوی دیگر، این رژیم به همراه همپیمانان خود همواره به دنبال این بوده است تا با ایجاد اختلاف و تفرقه و جدایی انداختن بین بخشهای مختلف جهان اسلام و ملت فلسطین، با هر یک از این بخشها بهعنوان سلولهای جدا روبهرو شود. «وحدت میدانها» با از بین بردن این خلأ، تلاش رژیم صهیونیستی برای ایجاد تفرقه را هدف قرار داد و یک پیکر واحد به وجود آورد، به طوری که رژیم صهیونیستی در هر اقدام و تجاوزی با مجموعه اعضای محور مقاومت روبهرو خواهد شد.(۵)
در حقیقت، «اتحاد میدانها»، متحد و حساس کردن اعضای محور مقاومت به هرگونه تجاوز رژیم صهیونیستی است، بهگونهای که پس از هر گونه اقدام خصمانه یا تجاوز، با واکنش کل اعضا مواجه خواهد شد.
اتحاد میدانها، گام دوم محور مقاومت پس از متحد کردن اعضای محور در داخل بود. محور مقاومت از یک دهه قبل، با ایجاد اتاقهای عملیات مشترک در داخل هر یک از جبهههای موجود و میان اعضا، اتحادی داخلی را در هر منطقه ایجاد کرده بود. اتاق عملیات مشترک غزه، اتحاد عملیات مشترک لبنان و اتاق عملیات مشترک عراق، بخشی از این اقدام بود که پیش از اتحاد میدانها شکل گرفته بود. جنگ ۵۱ روزه در سال ۲۰۱۴ میلادی با مدیریت اتاق عملیات مشترک مقاومت فلسطین اداره شده بود و حالا نوبت متحد کردن کل جبهه بود که در «اتحاد میدانها» تجلی یافت.
«اتحاد میدانها» در «طوفان الاقصی»
با آغاز حملات رژیم صهیونیستی علیه مقاومت فلسطین در نوار غزه- که پس از اجرای عملیات «طوفان الاقصی» صورت گرفت – «اتحاد میدانها» بهعنوان راهبرد اصلی محور مقاومت در دستور کار اعضای محور مقاومت قرار گرفت. در همین راستا همه اعضای محور مقاومت، در حمایت از مقاومت فلسطین، وارد کارزار با رژیم صهیونیستی شدند. نخستین عضو محور مقاومت که در این میدان وارد شد، حزبالله لبنان بود. پس از آن مقاومت یمن و سپس مقاومت اسلامی عراق نیز وارد میدان شدند.
مقاومت اسلامی لبنان
با شروع جنگ در نوار غزه، مقاومت اسلامی لبنان، نخستین عضو از محور مقاومت بود که در راستای راهبرد «اتحاد میدانها» یک روز پس از آغاز جنگ، در ۸ اکتبر ۲۰۲۳، وارد کارزار شد. این موضع از سوی «سید حسن نصرالله»، دبیرکل حزبالله در اولین سخنرانی ایشان بیان شد.(۶) حزبالله لبنان پس از ورود به جنگ، یک شیب حرکتی ملایم را طی کرد و بهمرور بر کمیت و کیفیت حملات خود افزود.
مرحله نخست: ورود حزبالله لبنان با ضربه زدن به تأسیسات جاسوسی رژیم صهیونیستی در مناطق مرزی و پایگاههای نظامی و محل تجمع نیروهای نظامی در نزدیکی مرز همراه بود. حزبالله در این مرحله تمام استحکامات مرزی رژیم صهیونیستی در شعاع ۱۰ کیلومتری مرز لبنان و فلسطین را هدف قرار داد.
مرحله دوم: ورود حزبالله در ماههای چهارم و پنجم جنگ در نوار غزه، جایی که صهیونیستها با تهدید حزبالله تلاش کردند با حملاتی که به لبنان انجام میدهند و تهدیداتی که علیه بیروت، پایتخت رژیم صهیونیستی انجام دادند، نوعی رعب و وحشت ایجاد کنند، صورت گرفت. در این مرحله با تشدید حملات رژیم صهیونیستی به جنوب لبنان، حملات حزبالله نیز توسعه یافت. حزبالله علاوه بر افزایش تعداد حملات خود، به مناطقی تا عمق ۳۵ کیلومتری مرز لبنان نیز حمله کرد. در این مرحله، برخی شهرکهای صهیونیستنشین از سکنه خالی شدند.
مرحله سوم: حملات حزبالله با توسعه کمی و کیفی از نوع دیگری همراه بود. جایی که حزبالله در نهمین ماه جنگ، با انتشار تصاویر «هدهد»، پهپاد اطلاعاتی خود، اشراف خود را بر عمق تأسیسات نظامی و زیرساختهای رژیم صهیونیستی در مرکز فلسطین اشغالی نشان داد. حزبالله در سه مرحله از اوایل تیرماه تا اوایل مرداد ماه ۱۴۰۳، با انتشار سه فیلم از تصاویر ثبت شده با کیفیت توسط پهپاد اطلاعاتی «هدهد»، زیرساختها و تأسیسات نظامی رژیم صهیونیستی را به همگان معرفی کرد. این اقدام حزبالله در کنار استمرار حملات حزبالله تا عمق ۳۵ کیلومتری که در مرحله دوم آغاز شده بود، رعب و وحشت عمیقی را در دل صهیونیستهای مهاجر ساکن فلسطین اشغالی، بهویژه ساکنان مناطق شمالی به وجود آورد.(۷)
مرحله چهارم: حملات حزبالله همزمان با اجرای عملیات انتقامی مرحله اول حزبالله از ترور شهید «فؤاد شکر» صورت گرفت. جایی که حزبالله در یک عملیات کاملاً موفق، با هدف قرار دادن یازده پایگاه نظامی و اطلاعاتی رژیم صهیونیستی در مناطق مرزی لبنان و سوریه بهعنوان مرحله فریب و هدف قرار دادن یک پایگاه مزاحم به نام «عین شیمر» که میتوانست مانع حمله به هدف اصلی باشد، پایگاه اطلاعاتی «گلیلوت» را در عمق ۱۱۰ کیلومتری مرز لبنان و فلسطین در نزدیکی تل آویو هدف قرار داد.(۸)
انصارالله یمن
دومین عضو محور مقاومت که وارد عرصه حمایت از فلسطین و اجرای راهبرد «وحدت ساحات» شد، انصارالله یمن بود. انصارالله، به دلیل هماهنگی با دولت موقت و ساختار سیاسی یمن، در قالب نیروهای مسلح یمن وارد این میدان شد.
همزمان با شروع عملیات، دولت یمن و جنبش انصارالله، ضمن تبریک این عملیات، حمایت خود را از مقاومت فلسطین و مردم نوار غزه اعلام کردند. در ۱۰ اکتبر ۲۰۲۳ یعنی سه روز پس از عملیات «طوفان الاقصی»، «عبدالملک بدرالدین»، در خصوص ورود مستقیم به جنگ به نفع رژیم صهیونیستی به ایالات متحده هشدار داد. از این تاریخ بود که یمن در عملیاتی که نام آن را «میدان فتح موعود و جهاد مقدس» گذاشت، در پنج مرحله، با دو نوع عملیات، یعنی حمله به منافع و کشتیهای رژیم صهیونیستی در دریای سرخ و حمله مستقیم موشکی و پهپادی علیه این رژیم، وارد عملیات علیه صهیونیستها شدند.
نخستین مرحله ورود یمن به عرصه اتحاد میدانها، ۹ دسامبر۲۰۲۳، با صدور هشدار نیروهای مسلح یمن به کشتیهای رژیم صهیونیستی- که از دریای سرخ به سمت فلسطین اشغالی در حرکت بودند- آغاز شد. نخستین عملیات یمن در این بخش، در روز ۱۹ دسامبر ۲۰۲۳، علیه کشتی صهیونیستی «گالاکسی لیدر» انجام شد و نیروهای ویژه ارتش یمن در یک عملیات هوایی، با ورود به این کشتی- که بدون توجه به هشدارهای صادر شده در حال حرکت به سمت فلسطین اشغالی بود- آن را به خاک یمن منتقل کردند. این مرحله در دریای سرخ، تنگه باب المندب، خلیج عدن و دریای عرب اجرا شد. نیروهای مسلح یمن، زمان پایان این اقدام را پایان جنگ در نوار غزه و محاصره آن اعلام کردند.
مرحله دوم عملیات نیروهای مسلح یمن، تنها ۲۰ روز پس از مرحله نخست آغاز شد و در ژانویه ۲۰۲۴، نیروهای مسلح یمن اعلام کردند که علاوه بر کشتیهای رژیم صهیونیستی، هر کشتیای را که به سمت بنادر فلسطین اشغالی در حرکت باشد، هدف قرار خواهند داد. عملیات انصارالله در این مرحله، موجب محدودیت کشتیرانی رژیم صهیونیستی در دریای سرخ شد. به تبع آن اقتصاد دریایی دچار بحران شد و با افزایش قیمت حمل و نقل دریایی، اقتصاد غرب تحت تأثیر قرار گرفت.
از آن تاریخ تا کنون ۱۰۲ مورد حمله به کشتیهایی که قصد عزیمت به بنادر فلسطین اشغالی را داشتند ثبت شده است.(۹)
مرحله سوم عملیات نیروهای مسلح یمن، با حمله ایالات متحده به یمن در حمایت از رژیم صهیونیستی آغاز شد. در ۱۲ ژانویه ۲۰۲۴، ایالات متحده که تلاش میکرد با ایجاد یک ائتلاف در دریای سرخ، علیه یمن عمل کند، حمله به یمن را آغاز کرد. از همین تاریخ، نیروهای مسلح یمن با اعلام آغاز سومین مرحله عملیات نظامی خود، کشتیهای آمریکایی و انگلیسی را هدف قرار دادند. از آن تاریخ تا کنون ۱۰۹ کشتی جنگی و نظامی آمریکا و انگلستان و چند کشور اروپایی در منطقه، هدف قرار گرفتهاند.(۱۰) در حال حاضر هیچ ناو جنگی غربیای در دریای سرخ حضور ندارد.
علاوه بر این، نیروهای مسلح یمن در مرحله سوم، شعاع عملیاتی خود علیه کشتیهای عازم فلسطین اشغالی را تا اقیانوس هند افزایش دادند.(۱۱)
مرحله چهارم عملیات نیروهای مسلح یمن، در سوم می ۲۰۲۴ هنگامی که رژیم صهیونیستی در آستانه حمله نظامی به منطقه پر جمعیت رفح بود، آغاز شد. جنبش انصارالله در این روز اعلام کرد، از این به بعد تمام کشتیهایی را که از طریق مدیترانه قصد حرکت به سمت فلسطین اشغالی را داشته باشند هدف قرار خواهد گرفت. در این مرحله، محاصره دریایی رژیم صهیونیستی تکمیل شد و علاوه بر تمام آبهای منطقهای، کشتیرانی رژیم صهیونیستی در مدیترانه نیز با حملات انصارالله روبهرو شد.
یکی از نقاط مثبت این مرحله، همکاری مقاومت یمن با مقاومت اسلامی عراق بود که در قالب عملیاتهای مشترک پهپادی تجسم یافت و دو عضو مقاومت، عملیاتهای مشترک را در این مرحله کلید زدند.
مرحله پنجم عملیات نیروهای مسلح یمن، در ۱۵ سپتامبر ۲۰۲۴ با شلیک موشک فراصوت به قلب فلسطین اشغالی در نزدیکی تلآویو آغاز شد. این مرحله در آستانه یکمین سالروز آغاز عملیات «طوفان الاقصی» انجام شد و در مراحل آغازین قرار دارد. موشک نامبرده پس از طی ۲ هزار و ۴۰ کیلومتر مسافت، با عبور از تمام سامانههای دفاع هوایی رژیم صهیونیستی به هدف اصابت کرد.
هاشم شرفالدین، وزیر اطلاعرسانی انصارالله یمن، پس از شلیک این موشک با تأکید بر راهبرد «اتحاد میدانها» گفت: «زمان شلیک این موشک، پس از تهدیدات «نتانیاهو» علیه حزبالله بود تا به وی اعلام کنیم، نمیتواند میدانهای جنگ را از هم جدا کند.» او علاوه بر این به یک سلاح جدید کیفی اشاره و اعلام کرد که نیروهای مسلح یمن این سلاح را در زمان مناسب به کار خواهند گرفت.(۱۲)
مقاومت اسلامی عراق
عملیات «طوفانالاقصی» موجب شد، گروههای مقاومتی عراق که پیش از این تحت عنوان «حشدالشعبی» شناخته شده بودند، تحت یک عنوان، یعنی «مقاومت اسلامی عراق» وارد میدان مقابله با رژیم صهیونیستی شوند. مقاومت اسلامی عراق نیز تا اولین سالروز عملیات «طوفان الاقصی» سه مرحله مقابله را از سر گذرانده است.
مرحله نخست: عملیات مقاومت اسلامی عراق، شامل حملاتی بود که این مجموعه از اعضای محور مقاومت، در حمایت از مردم فلسطین، علیه ساختارهای نظامی ایالات متحده در منطقه صورت دادند. نخستین حمله «مقاومت اسلامی عراق» تنها ده روز پس از عملیات «طوفان الاقصی» در ۱۷ اکتبر علیه دو پایگاه آمریکایی «عینالأسد» و «حریر» در عراق انجام شد. در این زمینه، مقاومت اسلامی عراق، حملات متعددی را علیه نیروهای آمریکایی در عراق و سوریه و یک مورد هم در اردن انجام داد.(۱۳)
مهمترین عملیات این مرحله، حملهای بود که مقاومت اسلامی عراق علیه پایگاه آمریکایی موسوم به «برج۲۲» در مرز اردن و عراق در خاک اردن انجام داد که منجر به کشته شدن سه نظامی آمریکایی شد.
مرحله دوم: عملیات مقاومت اسلامی عراق در ۲ نوامبر ۲۰۲۳ آغاز شد. زمانی که این عضو محور مقاومت، نخستین پهپاد هجومی خود را به سمت «بحر المیت» گسیل داشت، در آنجا یک هدف حیاتی رژیم صهیونیستی را مورد اصابت قرار داد. حرکت مقاومت اسلامی عراق در این مسیر با یک شیب ملایم همراه بود و بهمرور با گذشت زمان حملات پهپادی آن به مواضع رژیم صهیونیستی افزایش یافت، بهگونهای که تمرکز عمده مقاومت عراق تا پیش از ماه مبارک رمضان ۱۴۴۵ (۲۰۲۴ میلادی) بر اهداف رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی قرار گرفت.
مرحله سوم: عملیات مقاومت اسلامی عراق در روز پنج شنبه ۶ ژوئن ۲۰۲۴ آغاز شد. در این مرحله، مقاومت اسلامی عراق، عملیات مشترک خود با مقاومت یمن را علیه رژیم صهیونیستی آغاز کرد. در این تاریخ، دو عضو مقاومت، طی دو عملیات مشترک، دو هدف را در بندر حیفا هدف قرار دادند.(۱۴) این مرحله، در حالی آغاز شد که مقاومت اسلامی عراق، همچنان مرحله دوم حملات خود را در حمله به اهداف حیاتی رژیم صهیونیستی در سرزمینهای اشغالی دنبال میکرد.
مقاومت در کرانه باختری
در کنار سهجبههای که در بالا به آنها اشاره شد، مقاومت در کرانه باختری نیز در راستای راهبرد «اتحاد میدانها»، از همان آغاز عملیات «طوفان الاقصی»، جبههای را علیه رژیم صهیونیستی در آن منطقه آغاز کرد. روند عملیات گروههای مقاومت در کرانه باختری روند یکنواختی نداشت، بلکه به دلیل محاصرهای که صهیونیستها در این منطقه ایجاد کردند، شاهد دوره شعلهور شدن مقاومت بود.
دوره نخست: افزایش عملیاتهای مقاومت در کرانه باختری مربوط به ماه آوریل ۲۰۲۴، (اردیبهشت ۱۴۰۳) است. در این دوره پس از عملیاتی که در قدس انجام شد، بیکباره، تعداد عملیاتهای مقاومتی در کرانه باختری افزایش یافت و صهیونیستها با یک موج عملیاتهای مقاومتی در کرانه باختری روبهرو شدند. برخی تحلیلگران بر این عقیدهاند که این موج از حملات مقاومت بهمنظور کاهش فشار از نوار غزه، اجرا شده است(۱۵) و این همان «وحدت میدانها»ست که در کرانهی باختری نیز ظهور یافت.
دوره دوم: شعلهور شدن عملیاتهای مقاومت در کرانه باختری مربوط به یازدهمین ماه جنگ، یعنی اواخر ماه اوت ۲۰۲۴ است. صهیونیستها در عملیاتی به نام «پایگاههای تابستانی» با حمله به نقاط مرکزی مقاومت در شمال کرانه باختری، قصد از بین بردن مقاومت در کرانه باختری را داشتند. در این دوره گروههای مقاومت کرانه باختری بهویژه در جنین، طولکرم و طوباس، مورد هجمه رژیم صهیونیستی قرار گرفتند. مقاومت کرانه باختری، با طراحیهایی که در منطقه الخلیل انجام داد، رژیم صهیونیستی را به نقاط جنوبی کرانه باختری کشاند. ضمن اینکه در این دوره، عملیات مقاومتی به شرق کرانه باختری و مرزهای اردن نیز تسری یافت.(۱۶)
رژیم صهیونیستی، ضمن آنکه از ابتدای عملیات «طوفان الاقصی» اقدام به بازداشتهای وسیع در سطح کرانه باختری کرد، در دو دوره نامبرده فوق، با توسعه حملات علیه مقاومت از طریق، ترور، حمله پهپادی، حمله هوایی و تخریب وسیع در مناطق مقاومتخیز کرانه باختری تلاش کرد مقاومت را در کرانه باختری سرکوب کند. اتساع این عملیات به شرق کرانه و مرزهای اردن بسیار برای صهیونیستها هراسانگیز بود.
تحرکات سایر اعضای محور مقاومت
در سوریه با وجود مجموعهای به نام «دفاع الوطنی» -که کار مقاومت را در دوره حمله تکفیریها آغاز کرد- حمایت از مقاومت از سوی دولت سوریه شکل گرفت. با وجود آنکه دولت سوریه در شرایط بسیار بحرانی به سر میبرد؛ اما با باز کردن جبهه جولان، وارد عرصه اتحاد میدانها شد. حملاتی که از سوی گروههای مقاومتی از جولان سوریه انجام شد، این بخش از اتحاد میدانها در سوریه بود. حمایت ایران نیز به شکل پشتیبانی لجستیک و دیپلماتیک صورت گرفت. البته پس از حملهای که رژیم صهیونیستی به کنسولگری ایران در سوریه انجام داد، جمهوری اسلامی نیز در حمله انتقامی خود وارد فاز نظامی شد.
بخش کوچکی از مقاومت نیز در بحرین در این میان اعلام موجودیت و چند عملیات محدود را اجرا کرد.(۱۷) این اقدام اگرچه ادامه نیافت؛ اما اعلام رسمی حضور میدانی یک عضو جدید محور مقاومت در دل همپیمانان آمریکا در خلیجفارس بود که در تحولات آینده میتواند نقشآفرینی کند. در این میان، اخباری نیز از فعال شدن هستههای مقاومت در اردن بهگوش رسید که چندان استمرار نیافت و میدانی نشد. خبری که صهیونیستها را به هراس وجودی سوق داد و میتواند در آینده منطقه بسیار تعیین کننده باشد.(۱۸)
جمعبندی:
آنچه در «طوفان الاقصی» در خصوص «وحدت ساحات» یا «اتحاد میدانها» به منصه ظهور رسید، آغاز این راهبرد توسط گروههای مقاومت بود. «طوفان الاقصی» بهمثابه یک آغاز، موجب شروع این راهبرد وحدتبخش و بازدارنده مقاومت شد. این راهبرد، در روزهای نخست خود قرار دارد و «طوفان الاقصی» در آستانه یکسالگی خود شاهد رشد و بالندگی این راهبرد در مقایسه با آغاز آن در یک سال قبل است. به نظر میرسد این راهبرد، یکی از مظاهر روشنگر آینده منطقه است و استمرار توسعه و رشد آن میتواند در بسیاری از تحولات آینده، تعیین کننده باشد.
پینوشت:
- وحده الساحات.
- معرکه سیف القدس.
- ورقه علمیه: معرکه سیف القدس فی المیزان (رمضان ۱۴۴۲هـ – أیار/ مایو ۲۰۲۱)
https://www.alzaytouna.net/2022/04/29/ ورقه- علمیه- معرکه- سیف- القدس- فی- المیزان).
- وحده الساحات أو وحده الجبهات أو محور المقاومه: بین الشعارات والوقائع
https://www.palestine-studies.org/ar/node/1654679#_ftnref1
- عن «سیف القدس» و«وحده الساحات».. کیف تُستنزف «إسرائیل»؟
https://www.almayadeen.net/news/politics/ عن- سیف- القدس- ووحده- الساحات- کیف-تستنزف- إسرائیل.
- السید نصرالله: طوفان الأقصى أسس لمرحله تاریخیه جدیده.. وکل الاحتمالات فی جبهتنا مفتوحه
https://www.almanar.com.lb/11179951
- هراسی که «هدهد» حزبالله بر تن صهیونیستها نشاند.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/04/03/3109318
- مروری بر مرحله نخست انتقام فواد شکر توسط حزب الله/ قسمت اول.
https://www.tasnimnews.com/fa/media/1403/06/17/3154404
Tracking Maritime Attacks in the Middle East Since 20199 . 9
https://www.washingtoninstitute.org/fa/policy-analysis/rdgyry-hmlat-dryayy-dr-khawrmyanh-az-sal-2019
- منبع قبلی.
- گام بلند ارتش یمن در محاصره دریایی رژیم صهیونیستی.
https://www.tasnimnews.com/fa/news/1403/03/09/3094036
- صنعاء تکشف امتلاکها أسلحه نوعیه جدیده.
https://yemnews.net/index.php/news/sn-a-tkshf-amtlakha-aslht-nw-yt-jdydt
- لمحه عامه: «المقاومه الإسلامیه فی العراق».
https://www.washingtoninstitute.org/ar/policy-analysis/lmht-amt-almqawmt-alaslamyt-fy-alraq
- المقاومه الإسلامیه فی العراق تنفذ عملیتین مشترکتین مع القوات المسلحه الیمنیه فی أسدود و فی حیفا
https://www.almanar.com.lb/12098286
- فاجأت قوات الاحتلال.. تطور نوعی للمقاومه الفلسطینیه داخل الضفه الغربیه.
https://www.alghad.tv/ فاجأت- قوات- الاحتلال- تطور- نوعی- للمقاوم.
- عملیه «المخیمات الصیفیه» فی الضفه الغربیه. نافذه على ممارسات الاحتلال الیومیه.
https://www.noonpost.com/241974/
- تنظیم تصنفه البحرین إرهابیا یعلن قصف إیلات الإسرائیلیه.
https://www.aljazeera.net/news/2024/5/3/ سرایا- الأشتر- تعلن- قصف- إیلات- والبحرین
- المقاومه العراقیه توسّع الإسناد: الجبهه الأردنیه لیست میته.