امام صادق علیه السلام:
“یُعزّ اللَّه به الاسلام بعد ذلّه، و یحییه بعد موته… و یدعوا الى اللّه بالسّیف، فمن أبى قتل و من نازعه خُذل. یُظهر من الدین ما هو علیه الدین فینفسه، ما لو کان رسول الله صلى الله علیه و آله یحکم به. یرفع المذاهب من الارض فلا یبقى الا الذین الخالص”.
(الزام الناصب – ص۱۷۹)
خداوند اسلام را پس از ذلت به وسیله او عزت مىبخشد و پس از مرگ به واسطه او زنده مىکند… او با شمشیر برّانش مردم را به سوى خدا فرا مىخواند، پس اگر کسى نپذیرفت کشته شده و اگر کسى با او نزاع کرد، خوار مىگردد. او دین را چنان که هست و همان گونه که رسول خدا”س” با آن داورى مىکرد، آشکار مىسازد. تمام مذاهب و آئینها را از روى زمین برمىدارد که چیزى جز دین ناب نماند.
امام زمان، فاتح پیروز
رسول اکرم صلى الله علیه و آله و سلم:
“المهدیمن وُلدیالذییفتح الله به مشارق الأرض و مغاربها، ذاک الّذییغیب عن أولیائه غیبه لا یثبت على القول بامامته الاَّ من امتحن اللَّه قلبه للایمان”.
(الزام الناصب – ص۱۲۷)
مهدى از فرزندان من است؛ همو که خداوند بر دستش شرق و غرب گینى را فتح مىکند؛ او که از یاران و پیروانشان چنان پنهان مىشود و غیبتى طولانى مىکد که کسى بر امامتش پایدار نمىماند جز او که خداوند قلبش را براى ایمان، آزمایش کرده است (و از آزمایش سربلند بیرون آمده است).
انتظار فرج
امام صادق علیه السلام:
“انتظروا الفرج و لا تیأسوا من روح اللَّه، فان أحب الأعمال الى اللَّه عزّوجل انتظار الفرج. الأخذ بأمرنا معنا غداً فیخطیره القدس، و المنتظر للفرج کالمتشحط بدمه فیسبیل اللَّه”.
(بحارالانوار – ج۵۲، ص۱۲۳)
منتظر فرج باشید و از رحمت خدا نومید نگردید. چرا که بهترین اعمال نزد خداى عزّوجل انتظار فرج است. او که در امر ما تلاش مىکند، فردا در بهشت برین، همراه ما خواهد بود و کسى که انتظار فرج مىکشد، مانند کسى است که در راه خدا در خون خود مىغلطد.
صبر در دوران غیبت
امام حسین علیه السلام:
“له غیبهٌ یرتدّ فیها قومٌ و یثبت على الدین آخرون، فیؤذن لهم و یقال لهم: متى هذا الوعد ان کنتم صادقین؟ اما ان الصابر فیغیبته على الأذى و التکذیب، بمنزله المجاهد بالسّیف بین یدیرسول اللَّه صلى الله علیه و آله”.
(بحارالانوار – ج۵۱ – ص۱۳۲)
او را غیبتى است طولانى که گروهى از مردم در این دوران غیبت، مرتد مىشوند و به قهقرا باز مىگردند و برخى دیگر بر دین خود پایدار مىمانند، پس به آنان اجازه داده مىشود و گفته مىشود: اگر راست مىگوئید، وقت موعود کى خواهد بود؟هان! کسى که در دوران غیبتش، بر اذیّت و آزار دشمنان صبر کند، مانند پیکارگرى است که با شمشیر در رکاب رسول خدا صلى الله علیه و آله و سلم کارزار مىکند.