دور دنیا با خبر

 

 

 

جوان‌ترین دانشجوی پزشکی

دختر لبنانی فلسطینی‌تبار، جوان‌ترین دانشجوی پزشکی در جهان است. این دختر جوان، وقتی در رشته پزشکی در دانشگاه ویل‌کور‌نل در قطر پذیرفته شد، فقط چهارده سال داشت. مارکو امدوری، استاد این دانشگاه می‌گوید: «ما در پذیرش متقاضیان برای رشته پزشکی، به دنبال افرادی بودیم که در دوران دبیرستان، عملکرد بسیار خوبی داشتند و سپس به شرایط دیگر یعنی کمال و تعهّد آنها در امر پزشکی نگاه می‌کردیم. ما همه این شرایط را در اقبال این دختر جوان دیدیم. علاوه بر این شرایط، سن کم وی تحسین برانگیز بود. وی یکی از دانشجویان باسواد و متعهّد ماست و من مطمئنم که او در رشته پزشکی، خوش خواهد درخشید. من مطمئن هستم که وی محقّق خوبی خواهد شد و امیدوارم که وی را در آینده به عنوان همکار در دانشگاه ببینم».

«اقبال الاسد» در این زمینه می‌گوید: «من مطمئناً احساس خوبی دارم. من در دوازده سالگی دبیرستان را تمام کردم. اگر چه من جوان‌تر از دوستانم هستم، امّا آنها به عنوان کوچک‌تر به من نگاه نمی‌کنند».

این دختر فلسطینی‌تبار می‌گوید: «من از همان کودکی، علاقه داشتم که در رشته پزشکی ادامه تحصیل دهم و این مطلب را بارها به پدرم گفتم. وی نیز مرا تشویق کرد. پدرم به من گفت که باید به سرزمینم، فلسطین و کشورم لبنان و سراسر جهان خدمت کنم. من تصمیم دارم در رشته عصب شناسی تخصّص بگیرم و بر روی سرطان، تحقیقات  انجام دهم تا بتوانم بیماران سرطانی را درمان کنم».

پرچم ایران در قطب

یک استاد ایرانی، پرچم ایران را در قطب شمال به اهتزاز درآورد. پرچم جمهوری اسلامی ایران در یک سفر علمی و تحقیقاتی به دست یکی از استادان دانشگاه قزوین در قطب شمال به اهتزاز درآمد.

محمّد نقی‌زاده، مدیر گروه معماری مقطع کاردانی و عضو هیئت علمی دانشگاه آزاد قزوین، توانست در یک سفر پژوهشی و اکتشافی، پرچم کشورمان را در شمالی‌ترین نقطه زمین به اهتزاز درآورد.

این استاد ایرانی، در خصوص سفر خود به قطب شمال بیان داشت: «از یک سال پیش برنامه‌ریزی این سفر برای بازدید گروهی از استادان و مهندسان ایرانی از منطقه قطب شمال انجام شد تا در خصوص نوع زندگی، نوع ساخت خانه‌ها در قطب و در سرمای شدید ۳۵ تا ۴۰ درجه زیر صفر تحقیق کنند».

نقی‌زاده توضیح داد: «برای این سفر تحقیقاتی، بعد از پرواز به کشور نروژ، از شمال این کشور به جزیره‌ای به نام اسدالابارد (svalbard ) سفر کردیم. ساکنان این جزیره، بیشتر از محقّقان و دانشمندان تشکیل می‌شود و کارشان تحقیق و پژوهش در خصوص طبیعت وحش قطب شمال است».

وی ادامه داد: «در این سفر، ساختمان‌هایی را که در منطقه ساخته شده بود، از نزدیک مشاهده کردیم، این سازه‌ها بیشتر یک یا دو طبقه و با سازه‌های چوبی و با عایق‌های حرارتی بسیار مناسب همراه با آب‌ رسانی و برق رسانی بسیار جالبی ساخته شده‌اند و توانایی تحمل سرمای شدید بیش از ۴۰ درجه زیر صفر را دارند».

با سواد شوید تا سکته نکنید

تحقیقات جدید نشان می‌دهد که تحصیلات بالاتر می‌تواند خطر حملات قلبی را به طور قابل توجّهی کاهش دهد. برخی از مطالعات انجام شده در کشورهای غربی، نشان می‌دهد هرچه وضعیت اجتماعی و اقتصادی افراد بالاتر باشد، به همان میزان، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی در آنها پایین‌تر است. دانشمندان در این تحقیقات برای سنجیدن وضعیت اجتماعی و اقتصادی، فاکتورهای گوناگونی مانند:  میزان تحصیلات، شغل و درآمد و بسیاری موارد دیگر را مد نظر قرار می‌دهند.

در آخرین تحقیقات انجام شده در این زمینه دانشمندان اطلاعات پزشکی، بیش از دوازده هزار بیمار قلبی و چهارده هزار فرد سالم را از ۵۲ کشور جهان بررسی کردند.

آنها طی این مطالعات، متوجه شدند که در کشورهای مختلف جهان، فقط تحصیلات و نه میزان درآمد، شغل و دارایی‌های او می‌تواند در کاهش میزان ابتلا به بیماری‌های قلبی مؤثّر باشد.

اگر چه ارتباط بین تحصیلات بالاتر و خطر کمتر ابتلا به بیماری‌های قلبی در کشورهای ثروتمند دنیا قوی‌تر است، ‌امّا این موضوع در کشورهای دارای درآمد متوسط و کم درآمد نیز صادق است.

دکتر آنیکا روزنگرن استاد دانشگاه Sahlgrenska در سوئد در این ‌باره می‌گوید: «احتمالاً دلیل این موضوع، آن است که افراد دارای تحصیلات بالاتر، اطلاعات بیشتری در مورد فاکتورهای مؤثّر در بیماری‌های قلبی دارند و به همین دلیل، بسیار بهتر از دیگران می‌توانند از ابتلا به بیماری‌های قلبی پیشگیری کنند.

تحصیلات کمتر باعث می‌شود افراد، شیوه‌ها و عادات ناسالمی مانند: سیگار کشیدن، مصرف کمتر میوه و سبزیجات و نداشتن تحرّک بدنی را در زندگی خود در پیش بگیرند که همه این عوامل می‌تواند به بروز بیماری‌های قلبی کمک کند».

این تحقیقات نشان داد در کنار عواملی مانند سن، درآمد، وضعیت شغلی و مانند آن، هیچ چیز مانند تحصیلات نمی‌تواند در پیشگیری ازبیماری‌های قلبی مؤثّر باشد. بررسی‌ها نشان می‌دهد که افراد کم سواد، ۳۱ درصد بیشتر از افرادی که دارای تحصیلات بالای دبیرستان هستند، به بیماری‌های قلبی دچار می‌شوند.

البته این رابطه در کشورهای ثروتمند، بسیار قوی‌تر است، به طوری که تحقیقات نشان می‌دهد کم‌سوادی، خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی را در کشورهای ثروتمند تا ۶۱ درصد افزایش می‌دهد. این در حالی است که این آمار در کشورهای دارای درآمد متوسّط و کم‌درآمد، نزدیک به ۲۵ درصد است.

موتور سیکلت غوّاص

موتور سیکلت غوّاص‌بر در اعماق آب‌ها به همّت محقّقان ایرانی طراحی و ساخته شد. هادی فیوض، مجری این طرح در گفتگ‌و با خبرنگار اجتماعی فارس گفت: «این دستگاه غوّاص‌بر، همانند موتورسیکلت غوّاص برای استفاده در اعماق آب‌ها طراحی شده است».

وی تصریح کرد: «این دستگاه می‌تواند غوّاص را زیر آب در مسافت‌هایی طولانی جابه‌جا کند و نمونه‌های مختلفی از این دستگاه در سطح دنیا وجود داشت که هم اکنون ما توانستیم نمونه پیشرفته آن را طراحی کرده و بسازیم».

مجری این طرح افزود: « بُرد این غوّاص‌بر، بین ۱۵ تا ۲۰ کیلومتر و با سرعت ۳ تا ۴ نات است، و این دستگاه، تا عمق ۵۰ متر (عمقی که غواص دوام می‌آورد) می‌تواند دوام بیاورد».

وی ادامه داد: «این دستگاه، موقعیت‌یابی خودکار دارد و می‌توانیم به آن مسیر بدهیم و به طور خودکار غوّاص را به سمت هدف می‌برد و در صورتی که در زیر آب‌ها گم شود، با استفاده از سیستم ماهواره‌ای می‌توان آن را پیدا کرد».

فیوض با اشاره به این‌که نمونه آمریکایی این دستگاه موجود است، گفت: «وزن این دستگاه نسبت به نمونه آمریکایی، یک دوم و قیمت آن نیز به نسبت نمونه خارجی یک دوم است».

این محقّق ایرانی گفت: «این دستگاه در حدود ۳ تا ۴ ساعت شارژ نگه‌ می‌دارد و البته شارژ آن با توجّه به نیاز مشتری تعریف می‌شود و می‌توان آن را ارتقا داد».

معتاد به اینترنت

نتایج تازه‌ترین پژوهش دانشمندان چینی و استرالیایی نشان می‌دهد که  احتمال بروز رفتارهای ناهنجار و خود آزاری در نوجوانان معتاد به اینترنت، در مقایسه با دیگر گروه‌های سنّی بیشتر است. برای مثال، مطالعه رفتاری روی یک هزار و ۶۱۸ جوان و نوجوان ۱۳ تا ۱۸ ساله در استان گوانگدونگ چین نشان می‌دهد که اعتیاد به اینترنت در نوجوانان، با رفتارهای خود‌ آزاری از جمله کشیدن موهای خود یا خودسوزی، همراه است. بررسی‌ها ثابت کرده است که درصد خودآزاری در دانش‌آموزان معتاد به اینترنت، در مقایسه با دانش‌آموزانی که به اینترنت معتاد نیستند، تا حدود سه برابر بیشتر است.

از اواسط دهه ۱۹۹۰ م، اعتیاد به اینترنت در قالب بیماری‌های روحی و روانی طبقه‌بندی می‌شود و این در حالی است که در سالیان اخیر، با توجّه به افزایش دسترسی به اینترنت در اغلب کشورهای آسیایی، اعتیاد به اینترنت، به معضل فزاینده روحی و روانی در میان بزرگ‌سالان تبدیل شده است و بررسیها بر وجود رابطه میان اعتیاد به اینترنت و عوارض روحی ، روانی و افسردگی دلالت دارد.

مرتفع‌ترین مسجد جهان

مرتفع‌ترین مسجد جهان در طبقه ۱۶۰ برج دبی به زودی افتتاح خواهد شد. مرتفع‌ترین برج جهان، هفت روز دیگر در حالی در دبی افتتاح خواهد شد که در بالاترین طبقه آن، یک مسجد ساخته شده است.

در طبقه آخر این برج ۱۶۰ طبقه‌ای ـ که ۶۰۰ متر ارتفاع دارد ـ مسجد بزرگی ساخته شده است و بیش از یک هزار نمازگزار را در خود جای خواهد داد.

این مسجد پس از افتتاح، به عنوان مرتفع‌ترین مسجد در جهان به شمار می‌آید؛ زیرا مسجد برج دبی، از مسجدی که در طبقه ۷۷ برجی در عربستان قرار دارد، در ارتفاع بالاتری قرار دارد.

دست‌اندرکاران ساخت برج دبی، بیست میلیارد دلار برای ساخت آن هزینه کردند. پانزده هزار کارگر نیز در ساخت این برج همکاری داشتند و هفت هزار و پانصد مهندس از مناطق مختلف جهان، بر بهره‌برداری از آن نظارت دارند. برج دبی، بلندترین و مشهورترین برج جهان نامیده می‌شود.

۵۰ مورچه در ساندویچ

وجود یک یا دو مورچه در یک ساندویچ، شاید امری عادی باشد؛ امّا زمانی که بیش از پنجاه  مورچه در ساندویچی مشاهده شد، نمی‌توان به سادگی چشم‌پوشی کرد.

مورچه‌ها مشکل اصلی تامی لام، جواهر فروش و همسرش در رستوران مک‌دونالد در تعطیلات آخر هفته بودند. آنها قصد داشتند پیش از رفتن به سر کار در ساعت ده صبح، ساندویچی در مک‌دونالد نزدیک محل کارشان در مونتریال بخورند؛ امّا پس از نزدیک به پانزده دقیقه انتظار، با ساندویچی رو به رو شدند که به گفته لام پر از مورچه بود. چیزی که لام را به شدّت عصبانی کرده بود، ‌عدم عذرخواهی مدیر رستوران از او بوده که حتّی از پس دادن پول او هم خودداری کرده بود.

کشف اثر نماز

یک دانشمند آمریکایی در تحقیقی، به تأثیرات شگفت‌انگیز نماز بر بدن انسان پی‌بُرد. «رامشاندرن» در تحقیقی که در مورد وضعیت بدن انسان هنگام نماز خواندن، با مجموعه‌ای از پژوهشگران آمریکایی انجام داد، به فعالیت بیشتر مغز انسان و آرامش روحی هنگام نماز آگاه شد.

در این تحقیق علمی،  ‌مشخص شدن این وضعیت پس از پنجاه ثانیه از آغاز نماز آشکار می‌شود.

در این تحقیق آمده است: میانگین ضربان قلب و احتمال لخته شدن خون به صورت مشترک در حین نماز، بین بیست تا سی درصد کاهش می‌یابد و همچنین پوست بدن، مقاومت بیشتری پیدا می‌کند.

همچنین در عکس‌هایی که از مغز در هنگام نماز گرفته شده است، ‌فعالیّت مغز نمازگزار به صورت قابل توجّهی در مقایسه با حالت‌های عادی افزایش پیدا می‌کند و نورون‌های عصبی، به صورت نورانی در اشعه‌های دریافتی از مغز به نمایش در می‌آید.

روزنامه «واشنگتن پست» در این باره نوشت: این تحقیقات علمی، اسرار نهان مغز انسان را روشن می‌کند. روزنامه «ساینس» نیز در شماره گذشته خود با تقدیر از این گونه تحقیقات، بر رابطه قطعی دین و علم تأکید کرد.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *