حضرت آیتاللهالعظمی خامنهای«مدظله»
*اشرافیگری برای یک کشور آفت است، اشرافیگرىِ مسئولان، آفت مضاعف است.(۱/۹/۷۸)
*عزیزان من! … از جمله چیزهایی که روند حرکت به سمت عدالت را در جامعه کُند میکند، نمود اشرافیگری در مسئولان بالای کشور است. از این اجتناب کنید.(۵/۶/۸۰)
*… در دوران بازسازی، خطر دنیاطلبی، بیشتر از همیشه است…این دوران، دوران خطرِ گرایش آدمهای ضعیف به سمت اشرافیگری و تجمّل و انباشت ثروت و سوءاستفادهی اقتصادی است. لذا همه باید خیلی مراقب باشند، هم مسئولان و هم آحاد مردم(۱/۱/۷۶)
*یکی از اساسیترین کارها…ایناست که مسئولین کشور، خودشان، کسانشان، نزدیکانشان و وابستگانشان، اهل اسراف و اهل اشرافیگری نباشند.(۲۲/۲/۸۸)
*اگر این روحیهی تجمّلگرایی در جامعهی ما رواج پیدا کند ـ که متأسفانه تا میزان زیادی هم رواج پیدا کرده است ـ بسیاری از مشکلات اقتصادی و اجتماعی و اخلاقی کشور اصلاً حل نخواهد شد.(۴/۱۰/۷۸)
امام خمینی(رحمهالله علیه):
*با زندگانی اشرافی و مصرفی، نمیتوان ارزشهای انسانی- اسلامی را حفظ کرد.(کلمات قصار ص۷۳)
*سرچشمهی همه مصیبتهایی که ملتها میکشند این است که متصدیان امورشان از قشر مرفه و از اشراف و اعیان ـ به اصطلاح خودشان ـ از آنها باشد.(صحیفه امام جلد۱۸)
*رئیس مذهب ما(حضرت علی«ع») که حکومتش وسیع بود. چندین مقابل ایران حجاز و مصر و ایران و همهی آنها تحت سیطره او بود، زندگیاش از همه افراد ملت پایینتر بود.(صحیفه امام ج۵ ص ۵۳۳)
*آنروزى که زرق و برق دنیا پیدا بشود و…آن روز است که ابرقدرتها مىتوانند در ما تأثیر کنند و کشور ما را به تباهى بکشند. همیشه این کشور به واسطهی این کاخ نشینها تباهى داشته است.(صحیفه امام ج ۱۷ صص۳۷۷-۳۸۸)
*اگر بخواهید بیخوف و هراس در مقابل باطل بایستید و از حق دفاع کنید و ابرقدرتان و سلاحهای پیشرفتهی آنان و شیاطین و توطئههای آنان در روح شما اثر نگذارد و شما را از میدان به در نکند، خود را به ساده زیستی عادت دهید.(صحیفه امام، ج۱۸ ص۴۷۱)