روزنامه “لوسوار” چاپ بلژيك در روزهاى اخير مطالب عجيب و غريبى درباره استخدام جاسوس توسط سازمانهاى اطلاعاتى رژيم صهيونيستى و آمريكا از طريق اينترنت منتشر كرد.
افرادى كه استخدام مىشوند نمىدانند كه دست به چه كار خطرناكى مىزنند. آنها براى گذران وقت و حرف زدن با ديگران اينترنت مىگشايند امرى كه در نظر بسيار ساده و پيش پاافتاده است اما نمىدانند كه آن يكى از محورهاى اصلى كسب اطلاعات توسط سيا و موساد است زيرا اين سازمانها به راحتى مىتوانند از طريق رفتارهاى عرب تبارها به ويژه جوانان كه 70% امت عربى را تشكيل مىدهند كنترل و آن را زير نظر قرار دهند.
اينترنت با وجود نكات مثبت جنبههاى منفى زيادى نيز دارد و بر خلاف آنچه گفته مىشود كه اينترنت عامل تبلور آزادى شخصى و دموكراسى فرد در گروه است، در بسيارى موارد انسان را به دام سازمانهاى جاسوسى مىاندازد. لذا اصطلاح دهكده جهانى اين بار از طريق اينترنت به منصه ظهور رسيده و باعث شده بسيارى از افراد در ملتهاى فقير و دچار چالشهاى سياسى ناخواسته، به وطنشان خيانت كنند.
در سال 1998 ميلادى “موشه آهارون” افسر سازمان جاسوسى رژيم صهيونيستى با همتاى آمريكايى خود در مقر سازمان جاسوسى آمريكا (سيا) ديدار كرد. اين ديدار عادى نبود بلكه طرف آمريكايى در آن كوشيد به اطلاعات لجستيكى از كشورهاى محور شرارت و كشورهاى مشابه كه معمولاً موساد آن را به آمريكايىها ارائه مىدهد، دست يابد. اما طرف اسرائيلى در جست و جوى حمايت لجستيكى غيراطلاعاتى بود و براى تأسيس يك دفتر در امور امنيتى عربى نياز به حمايت مادى داشت.
لازم به يادآورى است كه آهارون در ترور شخصيتهاى فلسطينى در تركيه، نايروبى، ساحل عاج، تونس، يوگسلاوى سابق، اسپانيا و ايتاليا دست داشته است.
هدف او ايجاد يك مركز جاسوسى ثابت و متحرك از طريق اينترنت بود. اين امر براى آمريكايىها عجيب بود چه اينكه اسراييل براى موفقيت اين طرح نيازمند كمك ماهوارهها و پست الكترونيكى آمريكا بود كه در تمام زمينهها از چت استفاده مىكند يعنى شيوهاى كه بسيار مورد توجه كشورهاى جهان سوم قرار دارد.
در اول مه 2002 ميلادى روزنامه “تايمز” براى اولين بار از وجود يك شبكه جاسوسى براى استخدام مزدور كه روانشناسان زبده در آن اطلاعات مختلف را جمع آورى مىكنند خبر داد.
اين روند شباهت زيادى به فيلمهاى هاليوودى دارد اما اين بار همه چيز واقعى است زيرا اين دفتر به طور عملى در سال 2001 ميلادى زير نظر افسران سازمان جاسوسى رژيم اشغالگر قدس و شخص موشه آهارون تشكيل شد. در اين طرح افسران سيا نيز به يارى اسراييلىها شتافتند و همه چيز در راستاى تحقق يك هدف قرار گرفت: استخدام جاسوسان جوان براى خدمت به اسراييل بزرگ!!!
آنچه در مجله “لومگزين ديسراييل” در فرانسه منتشر شد. براى بسيارى غافلگير كننده بود زيرا جزييات پروندههاى سرى را فاش كرد كه از منابع موثق در اسراييل جمع آورى شده بود. امرى كه خشم سفير رژيم صهيونيستى در فرانسه عليه اين مجله يهودى را برانگيخت.
“جرالد نيرو” جامعه شناس، متخصص در رفتارهاى بشرى در دانشگاه “لوروا”ى بلژيك و استاد روانشناسى دانشگاه “بروونس” فرانسه و مؤلف كتاب “مخاطر اينترنت” در اينباره مىگويد:
اين شبكه در مه 2002 ميلادى كشف شد و عبارتست از مجموعه شبكههايى كه توسط روانشناسان اسراييلى اداره مىشود و مأموريت آنها جذب جوانان كشورهاى جهان سوم به ويژه كشورهاى درگير در جنگ اعراب و اسراييل و كشورهاى آمريكاى جنوبى مانند ونزوئلا و نيكاراگوا مىباشد. در اين شيوه سعى بر آن است كه از افراد مخالف با حكومت خود و يا افراد عادى استفاده شود كه گرايشهاى سياسى ندارند اما قادرند اطلاعات خوبى درباره اماكن و اوضاع ارائه دهند.
وى افزود: در حقيقت هر فردى كه براى گذراندن اوقات فراغت و رفع نيازهاى روحى خود قدرت استفاده از اينترنت را دارد جاسوسى ممتاز به شمار مىآيد. زيرا سايتهايى كه مورد توجه جوانان است گستره زيادى براى گفت و گو در اختيار آنان قرار مىدهد.
نكته بسيار مهم ديگر در زمينه استفاده از اينترنت آن است كه متكلم مىتواند سخنان خود را در خفاى كامل بگويد و از اسم مستعار يا كد استفاده كند كه اين امر آزادى بيشترى به وى مىبخشد.
از سوى ديگر سخن گفتن با جنس مخالف و يافتن آن براى گفت و گو امرى دلپذير براى بسيارى از جوانان است امرى كه جاسوسى را براى افسران اطلاعات به ويژه در مناطق حساس دنيا آسان مىسازد. بزرگترين ويژگى كاربران اينترنتى نياز آنها به گفت و گوست. افرادى كه چت مىكنند عمدتاً با مشكل بيكارى، مشكلات فكرى و عقدههاى روحى و روانى مواجهند و براى گذران وقت در جست و جوى افراد همفكر يا كسانى هستند كه با آنها درد دل كنند.
برخى از اين كاربران بر اين گمانند كه سخن گفتن از مسائل جنسى شبهه سياسى بودن را از آنها مىزدايد و به اصطلاح باعث مىشود تا كارى به سياست نداشته باشند در حالى كه نمىدانند گفت و گوى جنسى يكى از خطرناكترين ابزارهاى كشف درون انسان و نقاط ضعف مىباشد كه يافتن آن در گفت و گوهاى عادى دشوار است.
دكتر “مارى سيگال” نيز درباره اصطلاح جاسوسى اينترنتى مىگويد: آمريكايىها پيش از حمله به عراق كوشيدند تا از طريق اينترنت به درون شخصيت مردم عراق پى برده و به اصطلاح شمار بيشترى از آنها را جذب كنند. از نظر علمى جمع آورى اطلاعات كار پيچيدهاى به شمار نمىرود و بسيار آسانتر از گذشته است.
در 20 سال گذشته جذب مزدور به صورت مستقيم صورت مىگرفت اما در حال حاضر چنين اشخاصى آمادهاند و مىتوان به طور غير مستقيم با افراد به تبادل نظر پرداخت و اسرار و اطلاعاتش را تخليه كرد.
“ويليام اسميت” از افسران اطلاعاتى آمريكا كه در دوران جنگ سرد جاسوس بود در كتاب خود با عنوان “اسرار غير خصوصى” از استخدام بسيار آسان جوانان بيكار آمريكاى لاتين براى نوشتن گزارش اوضاع جارى كشورشان سخن گفت.
در فصل ششم كتاب آمده است: يكى از جوانان مخالف نظام كشورش در آمريكاى جنوبى در چت با يك افسر زن در سازمان جاسوسى گفت كه در ميان مردم شايع شده است كه قيمت بنزين و برخى مواد غذايى در روزهاى آينده افزايش خواهد يافت.
افسر اطلاعات پرسيد: اما در دنيا هر روز قيمتها افزايش مىيابد؟ جوان پاسخ داد: شوخى مىكنى، اين بار مردم قيام مىكنند و عليه نظام دست به انقلاب مىزنند.
اين اطلاعات ساده ولى مهم نشان داد كه قيمتها بالا نخواهد رفت بلكه طرفهاى خارجى آن را افزايش خواهند داد تا مردم دست به شورش زده و همه جا را ناامنى و هرج و مرج فرا گيرد.
همين شيوه نيز در گرجستان و ساير جمهورىهاى شوروى سابق كه اخيراً دچار انقلابهاى رنگى شدند، پياده شد.
اينترنت فقط پنجرهاى رو به جهان نيست بلكه ابزارى خطرناك براى ورود به خصوصيات ديگران و استفاده از وى براى اهداف جاسوسى نظامى نيز مىباشد. سن افرادى كه از اينترنت استفاده مىكنند معمولاً بين 6 تا 30 سال است. لذا بايد به يك نكته بسيار مهم توجه داشت. اينترنت عاملى است كه باعث مىشود فرد بدون آنكه صندلىاش را ترك كند واشنگتن و دهلىنو را باهم ببيند. اين يك دستاورد بسيار بزرگ علمى و تكنولوژيك است اما نتايج منفى نيز دارد زيرا سوء استفاده از اين شبكه عريض و طويل منجر به آن مىشود كه اينترنت خود به عاملى براى ايجاد خلأ تبديل شده و فرد پيوسته براى گفت و گو از طريق آن احساس نياز كند. بدون آنكه بداند چرا بايد از طريق اين وسيله سخن بگويد.
در اين ميان دكتر “جرالدنيرو” معتقد است: از ما مىخواهند كه درباره اوضاع جارى در كشورهاى مختلف سخن بگوييم امرى كه نمىتوانيم به هيچ عنوان آن را از وضعيتى شخصى افراد جدا كنيم. افرادى كه احساس يأس و نااميدى كرده و خود را تحت فشار مىبينند. لذا بهترين راه را گفت و گوى پنهانى مىداند تا اندكى از فشارهاى خود را تخليه سازد.
چت و آشنايى از طريق آن عبارتست از زمينهاى كه براى فرد هموار مىشود تا براى اولين بار بتواند حرف بزند و گوش كند. لذا جزئىترين اطلاعات نيز مهم است و بايد تمام اطلاعات از طريق بازى با روحيه فرد جمع آورى شود. بدين سبب “دان شاتسكى” روزنامه نگار و افسر سازمان جاسوسى رژيم صهيونيستى بر استفاده از جوانان تأكيد كرد زيرا جوان پيوسته مىخواهد حرف بزند و جنس مخالف به ويژه جنس لطيف را بشناسد لذا در جاسوسى اينترنتى از افسران زن استفاده مىشود روزنامه “لوموند” چاپ فرانسه در 27 مه 2002 ميلادى مقالهاى درباره جنگ اينترنتى منتشر كرد كه از 20 سال قبل آغاز شد و از زمان حوادث 11 سپتامبر 2001 گسترش يافت به گونهاى كه جنگ اطلاعاتى به جنگ ويرانگرى تبديل شد كه هدف اصلى آن قبضه كردن بازار اينترنت است بدين سبب 58 درصد از سايتهاى اينترنتى از سوى سازمانهاى جاسوسى كشورهاى دنيا به ويژه ايالات متحده آمريكا، رژيم صهيونيستى، انگليس، آلمان، فرانسه و ايتاليا مورد استفاده قرار مىگيرد.
هدف اين سايتها آن نيست كه جوانان دنيا را كشف كرده و يا فاصله ميان كشورهاى جهان كوتاه شود، بلكه هدف، جنگى تازه عليه كشورهاى جهان سوم، به ويژه كشورهاى عربى و اسلامى است كه جنگ عليه تروريسم ناميده مىشود.
با كمال تأسف در حال حاضر در رسانههاى گروهى غرب اينگونه تبليغ مىشود كه تروريسم ناشى از آن است كه فقرا چشم ديدن پيشرفت و توسعه غرب و نظام سرمايه دارى آن را ندارند بدين سبب ديدگاه اين رسانهها به كشورهاى جنوب به ويژه از دهه 70 قرن بيستم پيوسته ديدگاهى تهاجمى بوده است.
مجله “لاتريبون” چاپ فرانسه در اين باره نوشت: “آدون وردان” كه پايگاه اينترنتى خود را “جوانان آزاد” نامگذارى كرده است در سال 2003 ميلادى موفق به جذب بيش از 10 ميليون نفر شد. در اين سايت ميليونها جوان خشم و نارضايتى خود را از دولتهاى خود ابراز كردند. همچنين برخى افسران نيز كه گمان مىكرد با بر ملا كردن اسرار نظامى بىنهايت مهم و خطرناك كارى انسانى براى رهايى ملت خود از به اصطلاح چنگال رژيمشان انجام مىدهند نيز در همين دام افتادند.
لازم به يادآورى است كه رژيم صهيونيستى در دهههاى 60 و 70 قرن گذشته ميليونها دلار براى آموزش مزدور هزينه كرد امرى كه اينك به شكل جاسوسى اينترنتى درآمده است. افرادى كه وارد چنين شبكه هايى مىشوند، نمىدانند كه اسرار كشورشان را فروخته و خيانت مىكنند و قربانى گفت و گويى ناپاك شده و مىشوند.
متأسفانه در حال حاضر جلوگيرى از بلاى چت بسيار دشوار و غيرممكن است آنهم در جهانى كه ميليونها جوان در جست و جوى جنس مخالف و گفت و گوى عاشقانه با آن هستند و مىخواهند عقدههاى روحى و روانى خود را تخليه كنند. اما بايد توجه داشت كه فقط جوانان در معرض خطر قرار ندارند بلكه تمام اقشار ديگر مانند پزشك، مهندس و كارمندان و نظاميان نيز هر لحظه ممكن است در چنين دامى افتند.
( به نقل از نداء القدس شماره 88، ص 40)
پاورقي ها: