*استعفای کشیش ملکه انگلیس در اعتراض به قرائت قرآن در کلیسا
یکی از کشیشهای ملکه انگلیس که در کلیسای گلاسکوی اسکاتلند مسئولیت داشت، به دلیل قرائت آیاتی از قرآن در کلیسا، از منصب خود کنارهگیری کرد. به نوشته روزنامه ایندیپندنت، این کشیش از طریق وبلاگ شخصی خود اعلام کرد، سِمَت خود را ترک میکند و منتقد قرائت قرآن در مراسم کلیسا است. در کریسمس که مصادف با روز میلاد حضرت مسیح «علیه السلام» است، طی مراسمی در کلیسای گلاسکو یک دانشجو آیاتی از قرآن را که درباره این پیامبر الهی است، قرائت کرده بود، اما گاوین رشندن، کشیش ملکه به آن معترض شد. رشندن که یکی از ۳۴ کشیش ملکه است، ۹ سال در این سمت بود و قرائت آیات قرآن در کلیسا را توهینی جدی تلقی کرد. اما کلوین هولدورث کشیش کلیسای سنت مری میگوید بارها این اتفاق در کلیسای او افتاده و آیات قرآن در جلسات کلیسا قرائت شده است و این امر موجب تعمیق دوستی و فهم بیشتر از مشترکات میان مسیحیان و مسلمانان است. اما اشندن به رادیو بیبیسی گفت با وجود آنکه این اقدام به منظور ارتباط و دوستی و ارتقا دانش میان مردم است، در جای بد و موقعیت بدی قرائت شد. این کشیش متعصب ملکه در وبلاگ شخصی خود نوشته بود از آنجایی که مسئولیتش صحبت کردن به نمایندگی از دین است و به دنبال محبوبیت عامه نیست، بنابراین از سمت خود کنارهگیری میکند.
*یارانه، ابزار سیاسی دولت جمهوری آذربایجان
علی اوسط علیاف، رئیس سازمان مهاجرت جمهوری آذربایجان و کارشناس مسایل مهاجران این کشور در آلمان گفت تعریف «آذربایجانیهای ساکن خارج» در قانون «سیاست دولت درباره آذربایجانیهای ساکن خارج»، آذریهای همه کشورها را مشمول قانون دریافت «یارانه» دولت جمهوری آذربایجان میکند. در فرمان الهام علیاف، رئیسجمهوری آذربایجان درباره تغییرات در قانون «سیاست دولت درباره آذربایجانیهای ساکن خارج» آمده است که آذربایجانیهای ساکن خارج نیز یارانه دولتی دریافت خواهند کرد. علی اوسط علیاف گفت: «در ماده یک این قانون، مفهوم «آذربایجانیهای ساکن خارج» توضیح داده شده و آمده است که این مفهوم در حال حاضر شامل کسانی که شهروند شوروی و جمهوری آذربایجان بودهاند و نیز فرزندان آنها میشود. همین ماده در عین حال تأکید میکند که هر شخصی که از نظر قومی، زبانی، فرهنگی و سنتهای تاریخی، خود را آذربایجانی محسوب میکند، «آذربایجانی ساکن خارج» به حساب میآید. یعنی، این قانون، ۳۰ میلیون آذربایجانی ساکن در ایران، روسیه، گرجستان، عراق، ترکیه و نیز سایر کشورهای دنیا را شامل میشود. جمهوری آذربایجان حدود نه و نیم میلیون نفر جمعیت دارد.
*الجزایر از فرانسه به دلیل انجام آزمایشهای هستهای شکایت میکند
انجمن حقوق بشر الجزایر اعلام کرد که علیه فرانسه به دلیل خسارتهای ناشی از آزمایشهای هستهای این کشور که بین سالهای ۱۹۶۰ تا ۱۹۶۶ در خاک الجزایر انجام داده شکایت میکند. به گزارش پایگاه خبری الیوم السابع، انجمن دفاع از حقوق بشر الجزایر در آستانه پنجاه و هفتمین سال آزمایشهای هستهای فرانسه در جنوب صحرای الجزایر، در بیانیه ای از سازمانهای بینالمللی و ملی خواست که به دلیل آزمایشهای هستهای پاریس که منجر به کشته شدن هزاران نفر از مردم الجزایر شد، اقامه دعوی کنند. این نهاد حقوق بشری تأکید کرد که پاریس باید جنایتهایی که در دوران استعمار خود با انجام آزمایشهای هستهای به همراه اسرائیل علیه مردم الجزایر انجام داده را به رسمیت بشناسد و خسارتهای مادی و معنوی آن را جبران کند. فرانسه بین سالهای ۱۹۶۰ و ۱۹۶۶ میلادی ۱۷ آزمایش هستهای در جنوب صحرای الجزایر انجام داد که منجر به کشته شدن حدود ۴۲ هزار نفر و آسیب دیدن هزاران نفر دیگر از تشعشعات هستهای این آزمایشها شد و خسارتهای زیادی به محیط زیست این کشور وارد کرد.
*یک سوم مردم بریتانیا زیر خط فقر
به نوشته بیبیسی، بر اساس تحقیقات بنیاد جوزف رونتری، در سالهای ۲۰۱۴ تا ۲۰۱۵ حدود ۱۹ میلیون نفر
از مردم بریتانیا با درآمدی کمتر از حداقل درآمد استاندارد روزگار گذراندهاند. دلیل این مسأله افزایش هزینههای زندگی و ثابت ماندن درآمدهای مردم بود، در حالی که دولت بریتانیا قول رسیدگی به این مساله را میداد. از این ۱۹ میلیون نفر که حدود ۳۰ درصد جمیت بریتانیا را تشکیل میدهند، ۶ میلیون کودک هستند که ۴۵ درصد از جمعیت کل کودکان بریتانیا را تشکیل میدهند. همچنین براساس نتایج این تحقیقات بیش از ۱۴ درصد از جمعیت بازنشستگان بریتانیا زیر خط فقر زندگی میکنند.
*حرکتهای خزنده عقیدتی و اقتصادی سعودیها در جنوب شرق آسیا
عربستان سعودی به آهستگی و بی سر و صدا مشغول اشاعه نسخه خود از اسلام در اندونزی است. از سال ۱۹۸۰ میلادی عربستان سعودی، از تحصیل و آموزش به منظور اشاعه بیسر و صدای وهابیگری در پرجمعیتترین کشور مسلمان جهان استفاده میکند. موسسه مطالعات اسلامی و عربی در جاکارتا که موسس آن دولت عربستان است، تفکرات وهابیت(نسخهای انحرافی از اسلام که ابنتیمیه آن را پایهگذاری کرد) را آموزش و گسترش میدهد. اکنون فارغ التحصیلان سعودی در سطح جامعه اندونزی قابل مشاهده هستند. برخی از ایشان مُبلغ یا مدرسان دینی شدهاند که وهابیت را در سرتاسر مجمعالجزایر اندونزی اشاعه میدهند. تمرکز و محور دیپلماسی آموزشی عربستان سعودی رایزنی مذهبی این کشور است. ادارهای که وابسته به سفارت عربستان سعودی در جاکارتا است، به دانشجویان برای تحصیل در عربستان بورسیههای تحصیلی اعطا میکند. این اداره دستمزد مبلغین برجسته سلفی را پرداخت کرده و مدرسین زبان عربی را برای توسعه مدارس در سرتاسر اندونزی حمایت میکند. جدای از این رایزنی نیز چندین دانشگاه سعودی بصورت مستقیم به دانشجویان بورسیه تحصیلی اعطا میکنند. «دادی درمادی» پژوهشگر در اندونزی معتقد است که یکی از دلایلی که دولت اندونزی تمایلی به ایجاد مانع بر سر راه توسعه فرهنگی سعودی ندارد، مساله سهمیه حج سالیانهاش است. این محقق میگوید امسال ۱۰۰۰۰ سهمیه اضافی حج به اندونزی اختصاص داده شده است. در اندونزی ۲۰۳ میلیون مسلمان زندگی میکنند.
از طرفی به تازگی شرکت آرامکوی عربستان سعودی، پنجاهدرصد از سهام طرح توسعه تکمیلی پالایش و پتروشیمی «رابد» را از شرکت تروناس مالزی خریداری کرده است.
پایگاه اینترنتی روزنامه الحیات چاپ لندن نوشت: «خالد الفالح» وزیر انرژی، صنایع و منابع معدنی عربستان سعودی تاکید کرد «شرکت سعودی آرامکو توانسته است سهم پنجاه درصدی طرح توسعه تکمیلی پالایش و پتروشیمی رابد را از شرکت ملی پتروناس مالزی خریداری کند که این امر، از آغاز دورهای جدید در بازارهای شرق آسیا حکایت دارد». امضای این توافقنامه همزمان با سفر رسمی پادشاه عربستان به مالزی صورت گرفته است. «الفالح» این توافقنامه را «بسیار مهم و در جهت درستِ توسعه فعالیتهای شرکت سعودی آرامکو در بازارهای جهانی به ویژه در بازارهای خاور دور دانست». بر اساس این توافق، آرامکو بیشتر نیاز این طرح به نفت را تامین میکند، در حالی که پتروناس مسئول تامین گاز طبیعی، انرژی و دیگر خدمات است.
*احداث دومین پایگاه نظامی امارات در شاخ آفریقا، شکایت سومالی از امارات
مجلس سومالیلند طرح احداث یک پایگاه نظامی امارات عربی متحده را به تصویب رساند. سومالیلند در منطقه شاخ آفریقا در سال ۱۹۹۱ از سومالی اعلام استقلال کرد، اما جامعه بینالمللی آن را به عنوان یک کشور مستقل به رسمیت نمیشناسد. ابوظبی هماکنون یک پایگاه نظامی در بندر عصب در اریتره دارد و از این پایگاه برای حملات هوایی به یمن، در چارچوب ائتلاف نظامی تحت امر عربستان سعودی استفاده میکند. با توجه به اینکه امارات در خاک خود پایگاههای خارجی به ویژه آمریکایی را جای داده است، به نظر میرسد طرح این کشور برای احداث پایگاههای نظامی در دیگر مناطق، تلاشی برای فراهم آوردن زمینه تسلط بیگانگان بر اطراف بابالمندب باشد. سومالیلند و امارات عربی متحده سال گذشته قراردادی به ارزش ۴۴۲ میلیون دلاری برای توسعه بندر بربره امضا کردند. منطقه شاخ آفریقا، متشکل از کشورهای اتیوپی، اریتره، جیبوتی و سومالی است. احاطه بر دریای سرخ و تنگه بابالمندب به عنوان گلوگاه ارتباطی اقیانوس هند به دریای مدیترانه و قاره اروپا و همچنین دسترسی به دروازه ورودی آسیا و خاورمیانه، شاخ آفریقا را به یکی از مهمترین مناطق راهبردی جهان مبدل کرده است. دولت سومالی توافق بین امارات عربی متحده و جمهوری خودمختار سومالیلند برای ساخت پایگاه نظامی را غیرقابل قبول دانست و اعلام کرد از امارات شکایت میکند.
*ایران هفتمین قدرت بزرگ جهان
پایگاه «امریکن اینترست» در گزارشی تحت عنوان هشت قدرت بزرگ ۲۰۱۷، به کشورهای دارای قدرت اشاره کرد. در این گزارش ایران در میان هشت قدرت سال ۲۰۱۷ به چشم میخورد و حتی در رده بالاتر از رژیم صهیونیستی متحد نخست آمریکا آورده شده است. آمریکا، چین و ژاپن در ردههای اول تا سوم این لیست قرار گرفتهاند و روسیه، آلمان و هند رده چهارم تا ششم را تشکیل میدهند و ایران بعد از این کشورها در رده هفتم قدرت سال ۲۰۱۷ قرار دارد. بخشی از این گزارش به ایران به عنوان یکی از هشت قدرت جهان اشاره شده است و در توضیح آن آمده است، جنگهای نیابتی بین عربستان سعودی ایران در سال ۲۰۱۶ همچنان ادامه داشت و با ورود به سال جدید میلادی، ایران در مقایسه با عربستان پیشتاز است و گرچه عربستان همچنان یک قدرت نیرومند به حساب میآید، اما در ۱۲ سال گذشته، ایران گوی سبقت را از عربستان گرفته است. در این گزارش به قدرت ایران در کشورهای منطقه و همچنین برجام و باز شدن بازار ایران اشاره شده است. امریکن اینترست، رژیم صهیونیستی را در این فهرست بعد از ایران قرار داده و نوشته است که تلاویو با هدف تأثیرگذاری بیشتر بر روی امور جهانی، در حال افزایش قدرت خود است و همچنان قدرت دیپلماتیک، اقتصادی و نظامی خود را افزایش داده و همچنان تلاش میکند تا خود را وارد قلب سیاستهای منطقهای کند.
*اذعان نیروی دریایی امریکا به قدرت نیروی دریایی جمهوری اسلامی ایران
گزارش ۴۲ صفحهای سال ۲۰۱۷ اداره اطلاعات نیروی دریایی آمریکا درباره نیروهای دریایی ایران با عنوان «داستان دو نیروی دریایی» منتشر شد. در این گزارش آمده است: «در سال ۲۰۰۹ میلادی زمانی که برای نخستینبار این گزارش را منتشر کردیم، نیروهای دریایی دوگانه ایران (سپاه و ارتش) فقط چندسالی بود که سازماندهی اساسی مجدد را آغاز کرده بودند. ایران در راهبردهای دفاعی خود، اهمیت فزاینده دریا و محیط آبی را درک کرده است و نیروهایی دریایی خود را به گونهای شکل داده که منافع تهران را در همین راستا تأمین کند. نیروی دریایی سپاه پاسداران انقلاب اسلامی بر دکترین نبرد نامتقارن برای تضمین امنیت ملی ایران در مقابل حضور بیگانگان و همسایگان منطقهای در خلیج فارس، تأکید دارد. نیروی دریایی ارتش جمهوری اسلامی ایران که رهبر ایران از آن با عنوان نیرویی راهبردی یاد کرده است، بر دیپلماسی دریایی و حضور در خط مقدم تأکید دارد. حوزه مأموریت این نیرو نیز شامل دریای خزر، دریای عمان و عملیاتهای خارج از محدوده میشود. هر دو نیروی دریایی، ارزش قابل توجهی دارند و از موقعیت خوبی برای اعمال نفوذ و اثرگذاری در تنگه هرمز، گذرگاه حیاتی برای ورود منابع و تجارت بینالمللی، برخوردارند.
*صادرات گاز سرزمینهای اشغالی به اردن
رژیم صهیونیستی از ابتدای سال جاری میلادی صادرات گاز از یک میدان برون ساحلی را به اردن آغاز کرده است. این نخستین صادرات گاز طبیعی رژیم صهیونیستی است. شرکتهای اردنی «البوتاس العربیه» و «برومین الاردن» در سال ۲۰۱۴ قراردادی برای واردات دو میلیارد متر مکعب گاز از میدان تامار در فلسطین اشغالی برای ۱۵ سال امضا کردند. در آنزمان، گزارشها، حاکی از آن بود که ارزش این قرارداد ۷۷۱ میلیون دلار است.
در ماه سپتامبر سال ۲۰۱۶، یک قرارداد بزرگتر به ارزش حدود ۱۰ میلیارد دلار برای صادرات گاز از میدان برون ساحلی لویاتان به اردن امضا شد که انتظار میرود صادرات از این میدان در سال ۲۰۱۹ آغاز شود.
اردن یکی از دو کشور عربی است که با رژیم غاصب صهیونیستی در سال ۱۹۹۴ توافق صلح امضا کرده است. ولی این توافق در بین اردنیها، که تقریباً نیمی از آنها اصالت فلسطینی دارند، محبوبیتی ندارد.
فلسطین اشغالی منابع طبیعی چندانی در طول تاریخ نداشته ولی در سالهای اخیر یک رشته میادین گازی برون ساحلی کشف کرده است.